keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Aika rientää

Mä oon ollut ehkä maailman laiskin blogin päivittäjä, mutta tuntuu, että päivät menee niin hirveällä vauhdilla etten ehdi koskaan kirjoittamaan mitään tai jos ehtisin olen muuten vaan niin väsynyt etten jaksa..

Viimeiset puolitoista viikkoa, ovat menneet niin ihan jees. päivät ovat olleet lähinnä perus lastenhoitoa, talon siivoamista yms. olen alkanut täyttää K:lle sellaista listaa päivän tapahtumista. esim. mitä syödään välipaloiksi, mitä aktiviteettaja keksin lapsille, mitä syödään lounaaksi, kuinka pitkään O nukkkuu päiväunet yms. Lisäksi merkkaan siihen kaikki työt jotka olen tehnyt päivän aikana, listaan kuuluu mm. : petaa pedit, lakaise ruokahuone, siivoa keittiö, järjestele piirrustuspöytä yms. Lisäksi mulla on vielä jokaiselle päivälle yksi isompi homma mikä pitää tehdä: maanantaisin vaihdan lasten lakanat, tiistaisin pesen kylpyhuoneen, keskiviikkosin lakaisen lattiat, torstaisin pesen pyykkiä ja perjantaisin teen asiat, joita en ole ehtinyt aikaisemmin tekemään. eli perjantaisin en siis tee mitään ;) paitsi tietty noi perushommat.

Viime perjantaina menin ensimmäistä kertaa O:n kanssa sellaiseen family works leikkiryhmään, jossa meidän pitäisi käydä aina keskiviikkosin ja perjantaisin. Siellä siis on yksi iso huone, jossa on paljon leluja/kirjoja/piirustustarvikkeita ja siellä vanhemmat sitten yhdessä leikkii lasten kanssa/keskustelee toistensa kanssa puolitoista tuntia. Istuskelin siinä O:n kanssa lattialla kun yhtäkkiä kuulin jotain tuttua. toisessa päässä huonetta oleva mies kuulosti ihan siltä kun olisi puhunut Suomea. mun piti kuunnella vaikka kuinka monta kertaa, että puhuuko se oikeesti Suomea ja kyllähän se puhui. selvisi myös, että yksi siellä oleva nainen puhui Suomea. Se oli kyllä jotenkin niin hassua ja vaikka oon puhelimessa puhunut Suomea ja kirjottanut paljon suomeksi, tuntu et mun puhe kuulosti jotenkin tosi erikoiselta eikä meinannut saada oikeen sanaa suusta. :D oli hassua ajatella että meitä oli siellä huoneessa 5 suomalaista, harmi vaan kun he lähtee pian takaisin kotiinsa Ouluun. alueella on kuulemma aika paljon Suomalaisia, toivottavasti törmään heihin jatkossa :)
Viime lauantaina kävin ekaa kertaa yksin tuolla keskustassa. matka bussilla kestää noin 20 minuuttia ja maksaa 2 dollaria, ei paha. Pyörein ympäri keskustaa ja löysinkin muutaman ihanan kaupan, jossa tulen ehdottomasti jatkossakin käymään. mm. 2 ihanaa kenkäkauppaa, joissa myytiin melkoisen edullisia kenkiä. ei tarvi ainakaan miettiä, että mihin menee jos sattuu löytymään ylimääräistä rahaa. lisäksi löysin (siskot huomio) myös pari edullista lastenvaatekauppaa, joten voitte ehkä mahdollisesti saada postia jonkin ajan kuluttua :)

Sunnuntaina oli eka au pair tapaaminen. Meillä se oli kaupunkisuunnistusta. oltiin neljän hengen ryhmissä ja yritettiin selvittää kaiken näköisiin turhiin kysymyksiin vastauksia :D mun ryhmässä kaikki olivat uusia tyttöjä ja asuvat lähellä mua, kaksi venezuelasta ja yksi mexikosta eli ihania espanjan kielen puhujia :D oli ihana tavata au paireja, jotka asuvat tässä lähellä ja suunniteltiinkin jo alustavasti, että mennään perjantaina sushille (ihan vaan sen takia, koska mä en ole koskaan maistanut ja tytöt oli siitä niiiin ihmeissään) . eli eka kerta kun mulla on perjantai illaksi jotain tekemistä, jipiii ;) tytöt ei ehkä ihan oo täysin mun tyylisiä ihmisiä, mutta kyllä ne silti ihan mukavilta vaikuttaa ja uskon kyllä, että meillä tulee olemaan hauskaa.

Myös ensimmäinen kurssi on varattu, eli ensi kuussa alotan kahden kuukauden englannin kurssin, kahtena päivänä viikossa ja yhteensä 4 tuntia :) toivottavasti opin edes vähän jotain.

Fiilikset täällä heittelee kyllä niin laidasta laitaan. välillä oon niin hyvällä tuulella ettei mitään järkeä ja välillä oon kun kävelevä hermoraunio. se on hassua miten nopeesti ilo voi muuttua suruksi ja toisin päin. nyt on alkanut ehkä tulla jo vähän enemmän koti-ikävä ja jotenkin ikävöin tosi paljon mun asuntoa. vaikka ennen kun lähdin tänne olin sitä mieltä etten haluu enää muuttaa sinne takaisin kun tuun täältä, niin nyt on mieli muuttunut :)
O on ihan sairaan ihana kun käy aina välillä halailemassa mua ja antamassa suukkoja ja kaikista parhaat hetket on aina kun se herää päikkäreillä ja istuskelee aina sen jälkeen vartin mun sylissä ja halailee ja juttelee. tykkään O:sta kovasti. en tiedä voiko näin nyt sanoa, mutta sanonpa kumminkin, mutta M:n kanssa mulla menee jatkuvasti hermot, vaikka ei edes vietetä päivässä paljon aikaa yhdessä. M vaatii niin paljon huomiota koko ajan, että mä en vaan pysty moiseen: katso tiia, katso. katso nyt. katso tätä, tee mun kanssa tätä. näetkö mitä mä teen, katso nyt katso!! ARRGHHH!!! M osaa kyllä olla myös ihana, en sano sitä, mutta rajansa kaikella!

Nyt olisi vielä kaks työpäivää edessä ennen viikonloppua ja tää viikonloppu on sen verran poikkeava, että lasten isä M on täällä perjantaista sunnuntaihin. se ei kuitenkaan vaikuta muhun mitenkään koska oon vapaalla. lauantai aamulla mennään ehkä reenaamaan äidin kanssa vähän autolla ajoa, niin saisin mäkin sitä sitten joskus käyttää :) ja ainiin, tänään oli eka kerta kun satoi kunnolla, (eli ei täällä nyt niin paljon sada) mutta se oli sellanen ihana lämmin sade ja mä tykkäsin jopa siitä<3!>

Lauantaina odottaa kampaaja ensimmäistä kertaa.. yritin joku O:n päiväunien aikaan katsoa netistä sopivaa paikkaa ja hinnastoja, eikä voi kyllä muuta sanoa kun, että on ihan törkeen kallista :( tänään päätin sitten käydä yhdessä paikassa kyselemmässä paljon maksaa jos raidotan koko pään ja leikkaan vähän. sanoivat et 115 dollaria ja se oli halvin ehdotus, jonka oon kuullut eli sinne siis päätin mennä. paikka näytti tosi viihtysältä ja työntekijät oli mukavia, toivotaan siis myös että osaavat työnsä :) auta armias sekoon jos ne pilaa mun hiukset tai leikkaa liikaa pois. lauantaina on kyllä jännät paikat edessä.

Olis varmaan paljon muutakin kerrottavaa, mutta en oikeen jaksa nyt miettiä, niin paitsi että tiistaina oli niin parasta aloittaa työpäivä, kun K antoi tosi ihanaa palautetta mun työskentelystä. Sillä oli kiva aloittaa päivä :)) nii ja vietin myös tiistai myöhäisillan rattoisasti katsomalla 10 jaksoa salkkareita putkeen, siitäkin tuli yllättävän hyvä mieli:D tiistai oli siis huippupäivä kaiken kaikkiaan (jossei m: sekoamiskohtausta lasketa mukaan)

nyt mä yritän kirjoittaa tänne pikkasen useemmin.. anteeksi laiskuuteni.

5 kommenttia:

 1. Maa rakastan kanssa sita, kun pistan H:n paikkareille ja rauhotutaan tossa yhdessa tuolissa aina ennen kun pistan sen sankyyn. Yleensa se on sillain selka mun vattaani vasten, mutta rakastan sita kun se kaantyy niin etta vattat on vastakkain ja se laittaa paansa tohon mun rinnalle :) IHANA.
  Sulla on siella aika paljon kaikkea muutakin hommaa kun lastenhoito... toisaalta varmaan ihan kiva, etta on jotain tekemista kun poika on paikkareilla :)

  VastaaPoista
 2. Joooo katoin myös tota listaa et ihan suhteellisen täysii sun päivät on. :o mulla on kotityöstä tasan vaatteiden pesu... muun ajan sit lapset leikkii keskenään ja mä istun koneel :D

  VastaaPoista
 3. No niin, kyllä sulla siellä töitä riittää! Mahtaa sitten vuoden päästä taas tuntua ihan erilaiselta oleilu Suomessa. Ja jos tulee vieroitusoireita, voit AINA halutessasi tulla niitä meille lievittämään! :)) <3
  Jaksuja raksulle ja toivottavasti hiuksistasi tulee hienot!!
  Niin ja niitä vaatteita odotellessa... ;)

  -Satu

  VastaaPoista
 4. Mäkin katoin et aika paljon hommaa! Ja huisin kallis toi kampaaja! Ja hyvä et muutkin on Salkkaririippuvaisia ;)

  VastaaPoista
 5. moi! loysin just sun blogin ja luin kokonaa lapi! :)
  olin ite au pairina vermontissa kesakuusta 2009 kesaan 2010 :)
  seattle on ihana kaupunki! <3
  kannattaa kattoo netista jos loytaisit Super Cuts- kampaamon, se on HALPA! :) ja hyva! :) niit on ympari usaa :)

  VastaaPoista