maanantai 27. syyskuuta 2010

7 viikkoa


Apua, 7 viikkoa jo takana.. mihin tää aika oikeen menee? tuntuu, että aika juoksee niin nopeesti. toisaalta se on kiva juttu, tietää että pääsee joskus takaisin Suomeenkin, mutta sitten taas toisaalta haluun kokea täällä vielä paljon kaikennäkösiä asioita..
Viime viikko oli melko lailla normaali, siis perus lastenhoitoa ja kodinsiivousta ja kaikkea muuta sellasta mukavaa :D tiistai poikkesi päivistä, kun sain aamulla tietää, että M on sairaana, (herättiin muuten kaikki sillon kuudelta aamulla ja olin tosi ilonen koko loppu päivän) joten vietin koko päivän kahden lapsen kanssa sisällä, jipiii! ja tietenkin sillon oli just ihana aurinkoinen päivä, jotka täällä on melkolailla harvinaisia. no päivä sujui joten kuten ja voin kertoa, että herra M ei kyllä vaikuttanut lainkaan sairaalta vaan päinvastoin oli entistä villimpi :D koin siis päivän aikana jotain pieniä hajoamisia ja jos en ihan väärässä ole niin sain myös päivän aikana kuulla sanat: Tiia I hate you!! :D ai, että.. siinä sitten mukavasti vaan vastailin, mutta onneksi minä niin kovasti pidän
sinusta:)

Keskiviikkona oli taas family works päivä ja sinne lähdin iloisin mielin O:n kanssa. Lapsia oli taas todella paljon ja meno ja meteli päätä huimaava. Näin viimistä kertaa tapaamani Suomalaisen R:n, koska heillä tosiaan lähti lento torstaina takaisin Suomeen. se oli vähän surullista, koska oon nauttinut tosi paljon hetkistä kun saa puhua suomea täällä, sitä kun ei kovin usein tapahdu ja R oli myös tosi hyvä tyyppi, joten olisi ollut kiva viettää aikaa heidän kanssaan enemmän, no mutta heidän asuntoonsa muutti uusi suomalainen perhe, joten ehkä äiti sieltä alkaa myös käymään leikkiryhmässä lapsensa kanssa. se ois niin kivaa :)


Torstain työpäivä oli ihan mukava ja meni suht leppoisasti. Illalla olin venezuelaisen ja meksikolaisen tyttöjen kanssa kaakaolla lempipaikassamme, joka on yllätys yllätys nimeltään hot chocolate. siellä myydään maailman parasta kaakaota ja keksejä ja se on muutenkin tosi tunnelmallinen paikka. parhaat naurut sain kun myyjä katsoi mua ja sanoi, sulla on ihan mielettömän hyvässä kunnossa iho.. sanotaanko sulle usein siitä:D huono repeeminen, että juu kiitos vaan ja ei kyllä sanota. meikkiä,meikkiä.. haha, mut piristipä mieltä :D
Perjantain työpäivä oli kiva ja odotin jo innolla viikonloppua, joten olin tosi hyvällä tuulella. Oltiin poikien kanssa iltapäivällä puistossa ja takasin tullessa sain K:lta kiitosta siitä, että hän sai hetken aikaa olla kotona yksin kun tuli töistä. harvinaista herkkua hänelle :) K myös kertoi kuinka tyytyväinen on muhun ja mun työpanokseeni ja sanoi, että on tosi ilonen että oon täällä + että voi luottaa muhun täysin. on niin hienoa saada kuulla positiivista palautetta, siitä tulee aina niin hyvä mieli :)
no mutta, loppuilta ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan.. meillä oli tarkoitus mennä Meksikolaisen D:n luo viettämään tyttöjeniltaa mun työpäivän jälkeen.. mutta kas kun yritin soittaa kyseiselle tytölle, ei vastausta. olin silleen, että joo ois vaan kiva tietää että tehdäänkö jotain yhdessä että voisin sitten suunnitella jotain muuta jos ei nähdäkään.. uuden soittoyrityksen jälkeen soitin toiselle tytölle F:lle ja hän kertoi, ettei D:n luo voikkaan mennä ja että hän on lähdössä serkkunsa J:n kanssa kaupunkiin ja että voin mennä heidän mukaansa. Niin sitä lähdettiin bussilla tonne yliopistonalueelle myös D tuli myöhemmin paikalle. tapasin myös uuden aupairin E:n , joka ilmeiesti viettää paljon aikaa J:n kanssa. E oli tosi mukava ja uskon, että näen hänet vielä uudestaankin :) mentiin kuitenkin jollekkin k18 klubille, jossa poltettiin vesipiippuja.. aika mielenkiintoinen kokemus kyllä täytyy myöntää :D kaikki olivat kuitenkin melko väsyneitä raskaasta viikosta, joten mentiin melko ajoissa takaisin kotiin.

Lauantai oli jotain aivan mieletöntä. löhöilin pitkään sängyssä ja kun nousin ylös niin perhe oli lähtenyt eläintarhaan ja sain olla ihan rauhassa yksin kotona. avasin huoneen oven keittiöön ja huomasin miten mieletön ilma ulkona on, aurinko paistoi täydeltä terältä ja ulkona oli lämpimämpi kun koskaan ennen. Keitin kupillisen teetä ja söin vohveleita ja paahtoleipää , katselin ulos ikkunasta ja kuuntelin anna puun laulua: kaunis päivä. täydellinen aamupala.
Olimme sopineet tanskalaisen M:n kanssa, että menemme kahden maissa kahville, mutta koska oli niin ihana ilma päätimmekin mennä kävelemään Green lakelle, koska siellä on ihan mielettömät maisemat. odottelin pihassa M, joka oli ruuhkassa, kun kuulin jonkun kävelän mun selän takana. Siellähän oli meidän alakerran naapuri kissojensa kanssa, jota en ollut vielä koskaan aikaisemmin nähnyt. kyseessä on siis n. 30-vuotias ihan hyvännäköinen ja mukavan oloinen mies (jonka nimeä en enää muista:D) ja hän tuli kertomaan nimensä ja, että oon varmaan nähnyt hänen kissansa ku ne on aina meidän takapihalla.. olin vaan että joo, oon nähnyt.. ne on niin söpöjä (vaikka en oikeesti ees oikeen tykkää kissoista:D) ja kerroin myös, että oon perheen au pair. ehkäpä jatkamma juttelujamme joskus toisten :D no M tuli kumminkin hakemaan mut ja mentiin sinne järvelle ja käveltiin se ympäri. tuun M:n kanssa tosi hyvin juttuun, meillä on aina puhuttavaa eikä koskaan mitään ikäviä hiljasia hetkiä. M on huipputyyppi :) tavattiin myös kävelyllä Saksalaisia au paireja ja istuskeltiin hetki heidän kanssaan, siinä oli pari uutta tyttöä joita en ollut koskaan ennen tavannut, mukavilta vaikuttivat kaikki.






Green lakella



Illalla kävin ensimmäistä kertaa Norhgaten ostoskeskuksessa ja siellä oli kyllä ihania liikkeitä. voisin tuhlata kaikki mun rahani vaatteisiin, mutta nyt yritän ajatella siten kohtuu järjellä ja ostaa mitä tarvitsen + tietenkin myös välillä jotain ekstraa ;) mukaani kaupasta tarttui kaksi paria farkkuja (16 dollaria kappale) sekä musta juhlamekko. tiedän, että en ehkä tule tarvitsemaan sitä koko vuoden aikana, mutta kun se oli niin kiva ja just mun näkönen ja vielä halpakin niin pakko se oli ostaa :D




siinä se on, kaikki yksityikohdat ei ehkä näy, mutta tarvii toivoa, että se mahtuu vielä ens kesänä mun päälle :D



Sunnuntai aamuna oli tarkotus lähteä lenkille, mutta niin ne suunnitelmat taas muuttui kun perhe oli lähdössä vesiputoukselle ja pyysi mua mukaan. ajattelin, että no miksen menisi katsomaan mitä kaikkea täältä kaupungista löytyy, koska en mä yksin menisi ikinä katsomaan kyseisistä paikkaa. yllätys,yllätys satoi vettä, mutta ei se menoa haitannut.Vesiputous oli ihan mielettömän näköinen ja sen jälkeen käytiin myös junamuseossa ja ravintolassa syömässä.





Pyysin K:ta jättämään, mut keskustaan koska tarvitsin todellakin uudet vähän siistimmät kengät joita voisin pitää farkkujen kanssa. tähän mennessä mulla on vaan tennarit ja balleriinoja ja niiden kanssa ei oikeen enää tarkene. Löysin ihan sellaset söpöt perusmustat saapikkaat 16 dollarilla ja olin iloinen :) samalla löytyi myös kauan kaivattu meikkilaukku. oon säilyttänyt tähän mennessä kaikki meikkini minigrip pusseissa, joissa oon ne tänne tuonutkin, oli siis jo korkea aika hankkia uusi pussukka :D



uus meikkipussukka

Tää viikko tulee olemaan tosi erilainen kun yleensä, aikataulujen osalta. voi olla, että aika katastrofaalinen viikko tiedossa. esim. tänään työskentelen 12-21 ja huomenna 11-21 pitkiä päiviä siis lasten kanssa. saa nähdä miten M reagoi kun joutuukin tänään syömään illallista ilman äitiä ja mennä nukkumaan ilman äitiä. lisäksi työskelen myös sunnuntaina, koska K on lähdössä konferenssiin torstaina, siksi lasten isä on siis tulossa tänne viiikonlopuksi, joten todella erikoinen viikko siis luvassa!! apua!






6 kommenttia:

  1. Mistä kaupasta ostit noi farkut? Tosi halvalla löyty, mä en oo muistaakseni täällä noin halvalla viel nähny. En oo ehkä ollu viel oikeissa kaupoissa. ;) Entäpä noi kengät? :)

    VastaaPoista
  2. Siis toi meikkipussukka on SOPOIN.! :)

    VastaaPoista
  3. Ne farkut on 21:stä ja apua, en ees muista enää mistä ne kengät on. mut mä oon hyvä löytämään kyllä kaikki halppiskaupat :D
    no eiks ookkin söpö? vaikka ei ehkä ihan silti mun tyyliä, ei tie minkä näkösenä tuun täältä kotiin! :D

    VastaaPoista
  4. Ihana hame ja pussi!!! :)) Muutenkin kuulosti kaikki tosi hyvältä..<3 T:L.S

    VastaaPoista
  5. Ihania ostoksia ja komia vesiputous! <3:lla Satu

    VastaaPoista