maanantai 14. maaliskuuta 2011

Firefighters

Eilen oltiin au pair tapaamisessa tutustumassa palolaitoksella. Oli ihan mielenkiintoinen käynti ja sai tääs vähän muistutusta unohtuneisiin ensiapuasioihin. Meille paikkaa esitteli ihana raskaana oleva palo"nainen" ja hän kertoili meille muutenkin heidän toimenkuvistaan ja normaaleista päivärutiineistaan. Tällä palolaitoksella olevat palomiehet työskentelevät aina 22 tunnin vuoron, jonka jälkeen on 22 tunnin vapaa ja taas uusi 22 tunnin vuoro, tämän jälkeen seuraa viisi vapaapäivää. Kuulosti jotenkin aika luksukselta, vaikka onhan noi 22 tunnin työpäivät varmaan melkoisen rankkoja, palolaitoksella oli kumminkin makuuhuoneita, jossa voi työpäivän aikana nukkua, jos ei ole muuta ohjelmassa. Lisäksi sillon kun oltiin siellä oli juuri lounasaika, siellä palomiehet kokkailivat isossa keittiössä, löhöilivät pehmeissä nojatuoleissa ja katselivat futista jätti suuresta telkkariruudusta.. ei vaikuttanut kovin hankalalta työltä siinä vaiheessa :D


J:)

kuuntelin keskittyneenä...

E & T.. mikshän mä hengaan vaan saksalaisten kanssa?:D


Siinä meijän palomies kaikki tarvittavat varusteet päällä..


Keskustelua varusteista..

Oli muuten melkosen painavia noi palomiesten kamat, että ei taida musta ainakaan tulla palonaista näillä lihaksilla:D Ai niin, palolaitoksella on myös oma kuntosali ja palomiesten tarvii kuulemma treenata ainakin kerran siellä työvuoron aikana, lisäksi he kuulemma kuluttavat aikaansa pelaamalla erilaisia pallopelejä.. eli siis ei se sitten ookkaan ihan sitä löhöömistä ja syömistä vaan:)

Tapaamisen jälkeen mentiin tyttöjen kanssa syömään meksikolaista ruokaa ja loppupäivän oleilin kotona ja sain jopa olla yksin kun mun hostperhe meni syömään illallista ystäväperheen luo, ah mitä luksusta:) Täällä on satanut monta päivää ihan mielettömästi.. en tiedä voisko se johtua mahdollisesti tuolta Japanin suunnalla tapahtuneesta luonnonilmiöistä, mutta rakas vesisade, ole kiltti ja lopu jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti